Receptajánló
Kecskesajttal töltött paradicsom

Hozzávalók: (4 főre)
8 db. közepes méretű, érett paradicsom
2 db. Chavroux (friss kecskesajt)
4 evőkanál olíva olaj
só, bors



Elkészítés:
Kapcsoljuk be a sütőt és fűtsük fel 180 fokra.
A paradicsomoknak vágjuk le a tetejét, tegyük félre. Egy mokkáskanállal ügyesen vegyük ki a paradicsomok belső, magvas részét, állítsuk őket „fejre“ egy tányéron, hogy jól kicsorogjon a levük.
 
  A kecskesajtokat tegyük egy tálba és villával keverjük össze, szép simára 3 evőkanál olíva olajjal. Töltsük meg vele a paradicsomokat, és rendezzük őket egy szép tűzálló tálba. Sózzuk, borsozzuk meg őket, tegyük vissza mindegyikre a „kalapjukat“ és spricceljük meg a maradék, egy kanálnyi olíva olajjal.
Tegyük a sütőbe, és süssük 40 percig.
Friss, zöldsaláta levelekkel díszítsünk fel egy tálat, és arra tegyük a kész paradicsomokat, még melegen tálalva őket.

Tipp: Ha van kéznél, tehetünk a töltelékbe finomra tépkedve 4-5 friss bazsalikom levelet is.
Akár előételként készítik, akár egy egy baráti, családi csevegés mellé a jól behűtött, zamatos, friss évjáratú rosé borunkat töltsék a poharakba!
 
       
   |   tovább