Receptajánló
Csőben sült pulykamell sajttal, sonkával töltve

Hozzávalók (4 személyre)
60 dkg pulykamell
20 dkg gépsonka, egyben!
20 dkg sajt (eidami, vagy gouda)
só ízlés szerint

A besamelhez és a gratinírozáshoz:
5 dkg vaj, liszt, tej,
2 tojássárgája,
fél pohár tejföl
só, szerecsendió
10 dkg reszelt sajt (amilyent a töltéshez is használunk)

 
  Elkészítés:
A húst megmossuk, és vékony, minél hosszabb szeletekre szeleteljük, szeletenként enyhén megsózzuk. A sonkát és a sajtot kb. fél centi vastag és olyan hosszú kis hasábokra vágjuk, amilyen szélesek a hússzeletek.
Egy-egy szelet hús közepére helyezünk egy-egy sajt illetve sonka hasábot, feltekerjük, ha kell fogpiszkálóval összetűzzük, és egy tűzálló tálba, vagy teflon tepsibe rendezzük a tekercseket, jó szorosan egymáshoz.
Elkészítjük a besamel mártást, tűzről levéve belekeverjük a tojássárgákat és a tejfölt, ízesítjük sóval és szerecsendióval, majd a tekercsek tetejére öntjük.
Megszórjuk a reszelt sajttal, és 150-180 fokos sütőbe tesszük. Mikor a sajt a tetején aranysárga színű lesz (kb.40 perc), kész is.

Köretként párolt édesköményt készítsünk hozzá.

A 2007-es Egri Chardonnay borunkhoz pompásan illik ez a fogás.
       
   |   tovább