Biobor
A Mész-hegy egy szubmediterrán terület, hegy helyi védettséget élvez. Bükki Nemzeti Parkkal közösen kidolgozott telepítési szisztéma szerint 2004 tavaszán telepítettem be. A honlapunkon is nyomon követhető Cabernet Franc, Merlot, Pinot Noir és Syrah fajtákkal. Míg 2005 tavaszán elkezdtem az akkor 1 éves szőlőben a biológiai növényvédelmet. A Biokontroll Hungária Kht. ellenőrzése alatt három éves átállási idővel 2007. év végére sikeresen teljesítettük az előírt vegyszermentesítést. Sőt, a 2008-as évtől biodinamikus művelési módra álltunk át. Örömmel kiálthatom világgá, hogy a 2008-as esztendő termése és bora az Egri borvidéken elsők között a Biokontroll Hungária által ellenőrizetten, certifikáttal ellátott biobor!
Az évjárat nagyszerű, fantasztikus minőséggel kecsegtet. A terveim szerint újfahordós érlelés után 2010-nyarán palackozható és 2010 év végén kerül forgalomba!

A biodinamikus gazdálkodási mód általános ismertetése
Az ökológiai szőlőtermesztésről és borkészítésről dióhéjban